• De Geleisuikers

  1. Minut' (1:1)
  2.Extra Fruit (1:2)
  3. Maxi FRUIT (1:3)
 •  

  Graag exclusieve recepten en tips?

   

 •  

  De lekkerste confituur?

  Die is met liefde gemaakt. Van generatie op generatie overgebracht óf met je eigen, hedendaagse toets. Hoe dan ook, wij helpen jou heel graag op weg!

 • MC2

   

  Twee tips:

  1. 1. Gebruik liever een pureestamper in plaats van een mixer. Op die manier verhoog je je kansen op een goede stolling van je confituur.

  2.  
  3. 2. Onderschat het steriliseren van je confituurpotjes- en dekseltjes niet! Ze wassen in de afwasmachine volstaat niet. Laat ze dus 10 min. in kokend water borrelen.
    
 • FAQ: veelgestelde vragen over confituur

  1. Hoe zorg ik ervoor dat mijn confituur goed stolt?

  Als je confituur niet opstijft, heeft dat in 9 van de 10 gevallen met pectine te maken. Kook je je fruitbereiding niet voldoende op, heeft de pectine niet de tijd om z'n werk te doen. Kook je je fruit te lang, werkt dit de stolling tegen en worden de agenten in de pectine namelijk 'moe' waardoor je bereiding weer vloeibaar wordt. Hoe dan ook, bestudeer het recept goed. Vruchten die van nature uit weinig pectine bevatten hebben misschien wel een extraatje nodig. Naast de juiste hoeveelheid Geleisuiker kun je steeds wat citroensap of agaragar toevoegen.

   

  2. Wat zijn de voordelen van de Maxi Fruit ?

  De Maxi Fruit poneert een 1 op 3 verhouding. Concreet? Voor 1,5 kg vruchten is één zakje Maxi Fruit Geleisuiker van 500 g voldoende. De suiker zorgt hierbij voor een lekkere zoete smaak, maar vooral ook een maximale fruitsmaak. De Maxi Fruit is ideaal bij vruchten die al van nature uit zoet smaken.

   

  3. Waarom vind ik de Geleisuikers soms niet meer terug in de winkel?

  Veel grootwarenhuizen en winkelketens beschouwen de Geleisuikers als een seizoensproduct. Dit betekent dat ze deze producten voor een beperkte periode bij de Tiense Suikerraffinaderij bestellen. In geval van stockbreuk gaan wij daar dus niet altijd over. Wij kunnen jou ook niet vertellen in welke winkels of welke exacte locaties jouw suiker te vinden is. Wij weten namelijk enkel bij welke detailhandels we distribueren, maar kunnen onze producten niet verder traceren. Het is dus altijd goed om zelf na te gaan in jouw winkel waarom een bepaalde suiker niet meer voorradig is. Een andere tip is om tijdens het confituurseizoen een klein voorraadje Geleisuiker in te slaan, zodat je straks in de winter ook naarstig aan de slag kunt gaan!

   

  4. Waar komt de suiker vandaan? Is deze ingevoerd?

  Tenzij anders de verpakking aangegeven, zijn het merendeel van onze bietsuikerproducten afkomstig uit de Belgische landbouw. Kom meer te weten via #TheBestIsClose
   

  Sucres Gélifiants