Vegan worteltaart met notenglazuur

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 50 g walnoten
  • 270 g bloem
  • 200 g Tiense Easy Ruwe Rietsuiker
  • 1,5 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 250 ml amandelmelk
  • 125 g appelmoes
  • 120 ml koolzaadolie
  • 100 g rozijnen
  • Noten glazuur: 100 g cashew noten (geweekt in water)
  • 80 g macadamianoten (geweekt in water)
  • 150 g kokosyoghurt
  • 60 ml ahornsiroop
  • amandelmelk
  • Mix de wortelen in de hakmolen. Voeg de walnoten toe en mix verder. 

     

  • Doe de bloem, Tiense Easy Ruwe Rietsuiker, bakpoeder, bicarbonaat, kaneel, amandelmelk , appelmoes, koolzaadolie in een kom. Meng alles samen.

  • Voeg 100 g rozijnen en de wortelen en noten toe. Meng alles en bak 30-40 minuten op 180°C. 

  • Doe de cashew noten, macadamia noten, kokosyoghurt en ahornsiroop in een krachtige blender.

  • Mix alles in een blender tot een glad glazuur. Als het glazuur te dik is, voeg wat amandelmelk toe. Snijd de taart doormidden. Bestrijk beide helften met het notenglazuur. 

  • Werk af met pecannoten.