Prachtige Paaskoekjes

Ingrediënten

  • 230 g boter op kamertemperatuur
  • 380 g tarwebloem
  • 200 g Tiense Fijne Suiker 
  • 225 g Tiense Bloemsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl citroensap
  • Eetbare bloemen (optioneel)
  • Neem 230 g boter op kamertemperatuur en klop tot een smeuïge massa.

    Voeg 200 g Fijne Suiker toe en klop tot een luchtig geheel.

  • Neem het ei, de vanille-extract en mix het geheel verder tot een glad beslag.

  • Neem 380 g tarwebloem, 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout. Meng alles samen.

  • Voeg het bloemmengsel in delen toe aan het botermengsel en kneed tot een soepel deeg.

  • Rol het deeg tot een bal, pak het in vershoudfolie in en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

  • Rol het deeg uit, steek koekjes uit en leg ze op de bakplaat. Bak 10-12 minuten op 170°C.

  • Neem 60 g eiwitten en klop totdat ze schuimig worden. Neem 1 theelepel citroensap en 225 g Tiense Bloemsuiker. Roer tot een mooi glazuur en spuit het glazuur op de koekjes.

  • Werk af met eetbare bloemen.