Rabarberconfituur met rozemarijn

  • Sucre Gélifiant Extra Fruit

    Extra Fruit Suiker

Ingrediënten

  • 500 g rabarber (geschild in geval van oudere stelen)
  • sap en geraspte schil van 1 biocitroen
  • 4 flinke takken rozemarijn
  • 50 ml water
  • 500 g Tiense Extra Fruit Suiker
  • Snijd de rabarber in stukjes. 

  • Doe de stukjes rabarber samen met het citroensap en de geraspte citroenschil in een grote kookpot. 

  • Bind de takjes rozemarijn samen met een keukentouw en leg ze mee in de pot. 

  • Voeg nu het kleine beetje water toe en zet de pot op het vuur. Laat 7 minuten pruttelen met het deksel op de pot. Vergeet niet regelmatig te roeren. 

  • Haal de pot van het vuur en voeg de suiker toe wanneer alles goed zacht is. 

  • Roer goed om tot de suiker opgelost is. 

  • Zet de pot weer op het vuur, breng opnieuw aan de kook en laat 4 minuten koken. 

  • Begin nu te vissen naar de takken rozemarijn, want die moeten eruit. Zitten er nog enkele naaldjes in de confituur, laat die gerust zitten. 

  • Check de stolling. 

  • Schuim af met een schuimspaan indien nodig. 

  • Giet de hete confituur in propere potjes. 

  • Vul ze netjes tot aan de rand. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen. Met dit recept maakt u 3 potjes van 230 ml.