Zonnige moussetaart

  • Sucre Impalpable

    Bloemsuiker

Ingrediënten

  • Chocoladedeeg: 175 g boter (kamertemperatuur)
  • 125 g Tiense Bloemsuiker
  • 1 ei
  • 20 g ongezoet cacaopoeder
  • 250 g bloem (gezeefd)
  • Vulling: schaaltje frambozen (ongeveer 125 g, meer mag altijd!)
  • 200 g mascarpone
  • 300 ml room
  • 100 g witte chocolade,
  • 50 Zeer Fijne Suiker
  • 1 gelatineblad
  • Meng de zachte boter met de bloemsuiker. 

  • Roer het ei en vervolgens de gezeefde bloem en cacaopoeder erdoor. 

  • Kneed het deeg tot een bal. 

  • Wikkel de bal in huishoudfolie en leg 30 min in de koelkast. 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  • Beboter een taartvorm (doorsnede 22 cm is ideaal).

  • Bestrooi uw werkblad met bloem en rol het deel uit tot een cirkel.

  • Bekleed de vorm met het deeg. 

  • Leg een stuk bakpapier op het deeg dat net iets groter is dan de bakvorm. 

  • Verdeel er een laagje bakparels (of gedroogde bonen/rijst) overheen. 

  • Bak de bodem 10 min. 

  • Haal de vorm uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels. 

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 °C en bak de taart nog 8 minuten. 

  • Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen. 

  • Laat het gelatineblaadje weken in ijskoud water. 

  • Smelt ondertussen de witte chocolade in 100 ml room. 

  • Roer er het uitgeknepen gelatine blaadje door tot het helemaal is opgelost. 

  • Klop de resterende room op. 

  • Meng de chocolade nu met de mascarpone.

  • Schep de opgeklopte room onder het chocolademengsel. 

  • Verdeel de frambozen over de taartbodem.

  • Vul de taartbodem nu verder met de mousse. 

  • Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  • Serveer met chocoladeschilfers.