Worteltaart hapjes

Ingrediënten

  • Voor het beslag:
  • 180 gram Easy Ruwe Rietsuiker
  • 40 gram vanillesuiker
  • 230 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 300 gram wortels
  • 180 gram bloem
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecannoten
  • Voor de topping:
  • 300 gram bloemsuiker
  • 80 gram boter
  • 130 gram roomkaas
  • gemalen pecannoten en walnoten om te bestrooien
  • Meng de Easy Ruwe Rietsuiker met de vanillesuiker en de gesmolten boter tot een gelijkmatige massa.

  • Voeg de eieren toe en roer ze goed door.

  • Hak de wortels fijn in de blender of keukenmachine en voeg ze toe aan het beslag.

  • Voeg vervolgens de bloem, het gemberpoeder, de kaneel en het zout toe en roer alles goed door.

  • Schep hier voorzichtig de gemalen pecannoten en walnoten doorheen. 

  • Giet alles in een met bakpapier bedekte vierkante bakvorm en bak het 30 minuten op 180 graden in de oven.

  • Meng intussen de bloemsuiker met de boter.

  • Voeg daarna de roomkaas toe en meng tot het een romig geheel is.

  • Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen (dit duurt enkele uren). Bewaar de topping intussen in de frigo.

  • Bestrijk de taart rijkelijk met de topping en bestrooi met de gemalen pecannoten en walnoten.

  • Til de taart voorzichtig uit de bakvorm en snijdt hem in gelijke vierkantjes. Eet smakelijk!