Vanilleroomijs

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • 450 g volle melk
  • 150 g room 40%
  • 160 g Zeer Fijne Suiker van Tiense Suiker
  • 120 g eigeel (+/- 6 dooiers)
  • 2 "vettig" aanvoelende vanillestokken
  • Snijd de vanillestokken in schuine stukjes en mix ze door de melk met een mixer. Breng de melk al roerend tot tegen het kookpunt. 

  • Splits de eieren en meng de dooiers in een voldoende grote kom. Voeg de suiker toe en roer even stevig door. 

  • Giet de helft van de bijna kokende melk bij in de kom en roer flink door. 

  • Voeg opnieuw samen met de melk in de kookpot en verwarm zachtjes tot 85 °C.

  • Zonder thermometer kunt u een platte spatel in de compositie dompelen. Uithalen en een"streep" wegvegen met de vinger. Lopen er geen druppels van boven die lijn naar beneden, is de temperatuur bereikt. 

  • Voeg meteen een derde van de room toe om te voorkomen dat alles te warm wordt. 

  • Giet na een minuutje de rest van de room erbij en passeer alles door een fijne zeef. 

  • Plaats in een koud waterbad en roer tot alles onder de 20 °C zit.

  • Laat de compositie een nachtje in de koelkast staan (minstens 4 uur). Dit geeft een veel beter resultaat. 

  • Bevries in de ijsmachine.