Speculaas-cheesecake repen met pepernoten

Ingrediënten

  • 200 g speculaaskoekjes
  • 110 g boter, gesmolten
  • 350 g platte kaas
  • 100 g Tiense Fijne Suiker
  • 2 eieren
  • 100 g pepernoten
  • 2 el speculaaspasta
  • 2 el Tiense Parelsuiker
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°.

  • Verkruimel de speculaas en meng ze met de gesmolten boter. Beleg daarmee een rechthoekige taartvorm (18cm x 28cm). 

  • Meng roomkaas met Tiense fijne suiker en 2 eieren tot een glad mengsel. Giet het roomkaasmengsel over het speculaasdeeg. Bak gedurende 30 minuten in de oven. 

  • Laat afkoelen en zet het baksel vervolgens gedurende 3-4 uur in de koelkast. 

  • Breek de pepernoten in grove stukken. Doe de speculaaspasta in een kommetje en laat ze gedurende 30 sec in microgolven (800W) smelten. 

  • Besprenkel de taart met de gesmolten speculaaspasta. Giet de pepernoten erover en werk af met Tiense parelsuiker. Snij in 12 repen. 

  • Wij wensen jou een zoete Sinterklaasfeest!