Scones met rozijnen

Ingrediënten

  • 350 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 85 g boter
  • 30 g Tiense Fijne Suiker
  • 175 ml melk
  • 115 g rozijnen
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Doe de zelfrijzende bloem, bakpoeder, Tiense fijne suiker en zout in een kom. Voeg de boter in klontjes toe. Meng alles goed samen en verkruimel met je vingers. Voeg hierna de rozijnen toe. 

  • Verwarm de melk tot ze lauw is. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet de melk er in. Meng tot het één massa is geworden.

  • 'Bebloem' een werkoppervlak en kneed het mengsel tot een elastisch deeg. Rol het deeg uit en steek rondjes uit het deeg (gebruik een uitsteekvormpje met een diameter van ongeveer 5 cm).  

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de scones op. Bestrijk ze eventueel met geklopte ei.  

  • Bak de scones 15 minuten in de oven. Laat enkele minuten afkoelen en serveer warm.