Rijstpap met room

Ingrediënten

  • 50 g Zeer Fijne Suiker
  • 130 g "dessert" rijst
  • 75 cl volle melk
  • 1 vanillestokje (of een lange sinaasappel- of citroenschil)
  • een snuifje zout
  • Giet de melk in een middelgrote stoofpan met dikke bodem samen met de room, het in tweeën gespleten vanillestokje (of de sinaasappel- of citroenschil) en het zout. Breng aan de kook, giet de rijst erin en meng goed. 
  • Bedek de pan, laat 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje terwijl u af en toe roert. 
  • Haal de pan van het vuur, voeg de suiker toe en meng goed.

  • Bedek de pan en laat afkoelen terwijl u af en toe roert. (maak u geen zorgen: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd). 

  • Dien heel koud of op kamertemperatuur op, volgens uw smaak. 

  • U kunt uw rijstpap versieren met Cassonade Graeffe, stukjes vers fruit, chocoladekrullen, enzovoort.