Rabarberconfituur met gember

Ingrediënten

  • 440 g rabarberstelen
  • 2 cm² gember (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 3 eetlepels citroensap
  • 440 g Tiense Extra Fuit Suiker
  • Was de rabarberstelen, schil ze en snijd ze in stukjes. 

  • Doe deze stukjes met de gemberblokjes, het citroensap en het sinaasappelsap in een kookpot. 

  • Laat het geheel 5 tot 10 minuten afgedekt koken. De rabarber moet helemaal mals zijn. 

  • Haal de kookpot van het vuur en voeg de Tiense Extra Fruit Suiker toe. 

  • Los de suiker goed op en breng aan de kook. 

  • Laat 4 minuten doorkoken. 

  • Test of de confituur voldoende stolt. 

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. 

  • Giet de warme confituur in propere potjes. 

  • Vul ze netjes tot aan de rand. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.