Rabarberconfituur met banaan

Ingrediënten

  • 300 g geschilde rabarber
  • 200 g gebelde bananen
  • 150 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 200 g Maxi Fruit Geleisuiker
  • Sap van 1/4 citroen
  • Eventueel 1 halve duim geschilde gember
  • Snijd de rabarber en banaan in stukjes. Wil je gember erbij, snijd het in kleine blokjes.

  • Doe alle ingrediënten behalve de suiker in een kookpot en laat dit 5 min. afgedekt koken. Gebruik hierna je pureestamper om alles fijn te maken.

  • Voeg de Geleisuiker toe en roer stevig door. Breng opnieuw aan de kook en laat 4 min. doorkoken.

  • Doe de stollingtest.

    Neem een koud bord, leg er een beetje confituur op en houd het bordje schuin. Blijft de confituur goed plakken, is deze klaar!

  • Schuim af met een schuimspaan en giet de hete confituur meteen in propre glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand.

  • Sluit de potjes onmiddellijk af met een dekseltje. Keer om en laat afkoelen.

  • Met dank aan Madam Confituur