Quatre quarts cake

Ingrediënten

  • 200 g Zeer Fijne Suiker
  • 200 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 kleine of 3 grote eieren
  • een snuifje zout
  • Meng eerst de suiker met de boter. Voeg vervolgens het zout en twee eieren toe en daarna de helft van de bloem. Voeg het laatste ei of de laatste eieren en de resterende bloem toe. U moet een homogeen en luchtig deeg krijgen.

  • Meng het deeg goed met een elektrische klopper. Telkens wanneer u een ingrediënt toevoegt, moet u lang genoeg blijven mengen zodat het deeg luchtig blijft.

  • Giet het deeg in, een met boter ingevette, springvorm waarvan de bodem is bedekt met bakpapier. Laat 30 minuten bakken in een op 150 °C voorverwarmde oven (T° 5). Neem de cake na 5 minuten uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. (ongeveer 45 minuten baktijd voor een cakevorm).

  • U kunt uw quatre-quarts cake op verschillende manieren een persoonlijke toets geven: met sinaasappel- of citroenschil, stukjes chocolade of pure cacao, stukjes appel of peer (met kaneel), stukjes abrikoos of perzik, gekonfijt fruit, rozijnen, enzovoort.