Pruimenconfituur met rozijntjes en hazelnoot

Ingrediënten

  • Voor 3 potjes van 250 ml: 500 g blauwe pruimen (zonder pit, zonder schil)
  • sap van 1/2 citroen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 50 ml water
  • 500 g Zeer Fijne Suiker
  • 1 eetlepel hazelnoten zonder vel, lichtjes aangebakken in een droge koekenpan, in stukjes
  • ½ eetlepel rozijntjes
  •  Snijd de pruimen in stukjes en doe ze in een grote kookpot. 

  • Voeg het citroensap, sinaasappelsap, de rozijntjes en het water toe. 

  • Breng aan de kook en laat 10 minuten rustig pruttelen. 

  • Voeg de suiker toe en verwarm de confituur al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost. 

  • Breng vervolgens alles opnieuw aan de kook. Laat de confituur 10 minuten flink doorkoken. 

  • Voeg in de laatste 5 minuten de hazelnootjes toe. 

  • Na deze kookbeurt, doet u de stollingstest door een half koffielepeltje confituur op een koud bord te leggen. Wacht enkele tellen en houd dan het bordje scheef. Blijft de confituur plakken tegen het bord, dan is de confituur klaar. 

  • Gebruik een schuimspaan om het schuim van de confituur te verwijderen. 

  • Giet de hete confituur in propere confituurpotjes. 

  • Schroef er het deksel op en laat omgekeerd afkoelen.