Pruimenconfituur met frambozen en amandel

  • Sucre Gélifiant Extra Fruit

    Extra Fruit Suiker

Ingrediënten

  • 380 g Tiense Extra Fruit Suiker
  • 250 g blauwe pruimen (zonder pit)
  • 130 g frambozen, zeste van 1 citroen (liefst bio)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 1 of 2 eetlepels amandelschilfers
  • Was het fruit en snijd de pruimen in kleine stukjes. 

  • Neem een kookpot en doe er de frambozen en de stukjes pruim in. 

  • Voeg het citroensap, de zeste, het water en de Tiense Extra Fruit Suiker toe. Roer goed om en dek de kookpot af. 

  • Laat het geheel een nachtje rusten op een koele plek. 

  • Zet de volgende dag de kookpot op het vuur en warm op. 

  • Breng aan de kook en laat 4 minuten koken. 

  • Test of de confituur voldoende stolt. 

  • Schuim af indien nodig.

  • Roer de amandelschilfers door de hete confituur. 

  • Vul daarna de potjes tot aan het rand met de confituur. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.