Pompoenbrood

Ingrediënten

  • Voor de cake: 3 eieren
  • 335 g pompoenpuree
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 100 g Tiense Zeer Fijne Suiker
  • 50 g Tiense Cassonade Graeffe
  • 2 tl vanille-extract
  • 195 g bloem
  • 2 tl pumpkin spice (gelijke delen gemalen gember, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel)
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • Voor de topping: 45 g pompoenpitten
  • 1 el honing
  • 1/4 tl zonnebloemolie
  • Voor het pompoenbrood, mix de eieren, pompoenpuree, olie, suikers en vanille-extract met een elektrische mixer.

  • Voeg de bloem, pumpkin spice, bicarbonaat, bakpoeder en zout toe. Meng alle ingrediënten tot die net door elkaar gemengd zijn.

    Giet het beslag in een broodvorm.

  • Voor de topping, meng de pompoenpitten met de honing en zonnebloemolie. Verspreid de topping over het beslag en plaats het pompoenbrood voor 40 minuten in een op 180º C voorverwarmde oven.  De cake is klaar als de satéprikker schoon eruit komt wanneer je deze in de cake prikt.