Pindakaas rolkoek

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 200 g Zeer Fijne Suiker
  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • snufje zout
  • Een pot (huisgemaakte) bosvruchtenconfituur
  • 200 g pindakaas
  • Meng in een kom de boter met de Zeer Fijne Suiker, het ei en de pindakaas.
  • Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een vast deeg. Zet een uurtje opzij in de frigo. 

  • Bestrooi een bakpapier met bloem en rol/duw het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van ongeveer een centimeter. 

  • Bestrijk de koek rijkelijk met confituur en laat aan één lengte een drietal centimeter vrij van confituur. 

  • Rol het deeg heel voorzichtig op in de richting van de confituur-vrije kant. 

  • Knijp het rolletje toe aan het niet bestreken deel deeg. Schuif het bakpapier op een snijplank en zet deze een dik uur in de vriezer. 

  • Verwarm de oven voor op 160°C. 

  • Haal de deegstaaf uit de vriezer en snijd voorzichtig dikke plakken van ongeveer anderhalve centimeter van de rol. 

  • Leg deze naast elkaar op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. 

  • Bak een dertigtal minuten in de oven of tot wanneer je merkt dat de confituur zachtjes begint te pruttelen. 

  • Laat afkoelen op de bakplaat (eet er stiekem eentje op wanneer ze nog warm zijn).