Perentaart

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • Kant en klaar bladerdeeg (dat je een half uur voor gebruik uit de frigo haalt)
  • 3 grote stevige peren
  • 4tal el kruidige rum
  • 1 el boter
  • Tiense Zeer Fijne Suiker
  • Verwarm de oven voor op 170°C. 
  • Schil de peren en snij in fijne plakjes. 
  • Smelt in een grote pan de boter en leg de plakjes peer in de pan. Bestrooi ze rijkelijk met Tiense Zeer Fijne Suiker.
  • Voeg eventueel enkele theelepels rum toe wanneer de peertjes staan te pruttelen. Gebruik hiervoor zeker een sterk gekruide rum.
  • Rol ondertussen het deeg uit op een bakplaat. 
  • Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen. 
  • Schik heel voorzichtig de peertjes in een cirkel op het deeg. 
  • Bak de taart een 30tal minuten of tot wanneer je merkt dat de randjes van de taart lekker krokant zijn.
  • Eet de taart op wanneer ze nog lekker warm is. Drink hierbij eventueel een lekker glaasje rum met opa!