Perenconfituur met gember

Ingrediënten

  • Voor 2 potjes van 250 ml: 500 g peren (geschild, zonder klokhuis)
  • sap van 2 citroenen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 stukje gember (van een duim groot)
  • 300 g Extra Fruit Suiker
  • Schil de gember en snijd hem in zeer kleine blokjes. Omdat ik niet houd van een te scherpe smaak, kook ik deze stukjes eerst even een minuutje in water. Vervolgens haal ik de stukjes gember uit het water en doe ik ze in een grote kookpot. 

  • Snijd de peren in blokjes en doe ze samen met de gember in een grote kookpot. 

  • Voeg het sap van de citroen en van de sinaasappel toe en breng het geheel een tiental minuten aan de kook. Doe hierbij het deksel op de kookpot. Als u merkt dat er te weinig vocht bij het fruitmengsel zit, mag u een klein beetje water toevoegen. 

  • Als alles ”mals” gekookt is, haalt u de kookpot van het vuur om er de suiker bij te doen. Los dit goed op en breng alles weer aan de kook gedurende 3 minuten. 

  • Schuim grondig af met een schuimspaan. 

  • Giet de hete confituur in propere bokaaltjes en laat ze omgekeerd afkoelen.