Muntgelei

Ingrediënten

  • 500 ml versgeperst troebel appelsap
  • 4 koffielepels citroensap
  • 4 eetlepels muntblaadjes (fijngesneden) – dit zijn er een 40-tal
  • 280 g Tiense Extra Fruit Suiker
  • Giet het appelsap in een kookpot en doe er de munt en het citroensap bij.

  • Zet het vuur aan en laat het 1 tel koken. Zet de kookpot van het vuur en laat het geheel een uurtje afgedekt rusten. 

  • Neem een zeef en giet de vloeistof erdoor. De muntblaadjes zullen in de zeef blijven hangen. 

  • Doe de gelei terug in de kookpot en voeg Tiense Extra Fruit Geleisuiker toe. Warm op en los de suiker goed op. 

  • Laat het geheel drie minuten stevig doorkoken en doe vervolgens de stollingstest. 

  • Schuim af indien nodig en giet de hete gelei in steriele potjes. Sluit ze af met hun deksel en laat omgekeerd afkoelen.