Mojitogelei

Ingrediënten

  • 400 ml limoensap
  • 40 ml water (of rum)
  • 40 muntblaadjes (fijngesneden en in een kruidenzakje)
  • rasp van 2 limoenen
  • 400 g Tiense Minut' Suiker OF 500 g Extra Fruit Suiker
  • Voor 3 potjes van 230 ml:

    Doe het sap, het water (of rum), de munt en de limoenrasp in een grote kookpot. Warm op en laat 1 tel koken. 

  • Neem de kookpot van het vuur en doe er het deksel op. Laat de munt een uur (mag ook langer) rusten in het mengsel. 

  • Haal daarna het kruidenzakje eruit. 

  • Zet de kookpot opnieuw op het vuur en voeg Tiense Minut' of Extra Fruit Geleisuiker toe. Warm al roerend op en breng aan de kook. Laat het geheel 4 minuten flink doorkoken. 

  • Neem de kookpot van het vuur en check de stolling. 

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. 

  • Giet de hete gelei onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand. 

  • Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen. Geen kruidenzakje in huis? Giet dan het mengsel na het uurtje rusten door een fijne zeef. De muntblaadjes blijven in de zeef hangen. Met dit recept maakt u 3 potjes van 230 ml.