Millefeuille met frisse mousse en bosbessen

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • 6 vellen filodeeg (versafdeling supermarkt)
  • 50 g gesmolten boter
  • 165 ml room
  • 25 g Zeer Fijne Suiker
  • 2 druppels vanille extract
  • Zeste van 1 citroen
  • 1 el vers citroensap
  • Afwerking: Tiense Bloemsuiker + 200 g bosbessen
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Leg de vellen filodeeg op je werkvlak en bestrijk ze met gesmolten boter.

  • Leg steeds 2 vellen op elkaar

  • Snij elk stapeltje in 6 rechthoeken zodat er 18 rechthoekjes filodeeg zijn.

  • Leg de filodeegstapeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Bak ze in ± 10 min. bruin en knapperig.

  • Haal uit de oven en laat afkoelen.

  • Klop de suiker samen met de suiker stijf.

  • Meng het citroensap en de zeste door de mousse.

    TIP: Start met de helft van de zeste, proef en voeg eventueel extra toe.

  • Doe de mousse in een spuitzak 

  • Leg een krokantje van filodeeg op een bord.

  • Spuit er enkele toefjes frisse mousse op.

  • Verdeel enkele bosbessen over de mousse.

  • Dek af met een laagje filodeeg en herhaal.

  • Eindig met een laagje filodeeg.

  • Bestrooi net voor het serveren de millefeuilles met poedersuiker.