Meringue

Ingrediënten

  • 250 g eiwit
  • 250 g Zeer Fijne Suiker
  • 250 g Tiense Bloemsuiker
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • Extra benodigdheden:
  • spuitzak en bakplaat met bakpapier (of siliconen bakmat)
  • Klop het eiwit samen met de Zeer Fijne Suiker tot je een stijf mengsel bekomt. 

  • Meng in een aparte kom de Tiense Bloemsuiker met het maïszetmeel. 

  • Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het stijfgeklopte eiwit-suikermengsel. Voor het mengen gebruik je best de mixer, maar op de laagste stand. 

  • Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit de meringues met een ronddraaiende beweging op de bakplaat. Laat voldoende spatie tussen de hoopjes. 

  • Bak de meringues gedurende 1u15 in het midden van de oven op 120 graden. Laat de deur van de oven een klein beetje open zodat het vocht kan ontsnappen. Wil je droge, krokante meringues? Laat ze dan 2u bakken!