Mangoconfituur met kardemom

Ingrediënten

  • 170 g Tiense Maxi Fruit Suiker
  • 300 g vruchtvlees van mango
  • 200 ml sap van rode pompelmoes
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 mespuntjes kardemompoeder
  • Snijd het mangovruchtvlees in stukjes en doe dat samen met het pompelmoessap en het limoensap in een grote kookpot. 

  • Breng aan de kook en laat 2 minuten afgedekt sudderen. 

  • Neem de kookpot van het vuur en maak alles fijn met een pureestamper. 

  • Voeg vervolgens de Tiense Maxi Fruit Suiker en de kardemom toe. 

  • Los alles op en breng aan de kook. 

  • Laat 4 minuten doorkoken en roer regelmatig even in de kookpot. 

  • Test na deze kookbeurt of de confituur voldoende stolt. 

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. 

  • Vul elk potje met de hete confituur. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.