Lemon bars

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 280 gr bloem
  • 80 gr Bloemsuiker
  • 230 gr boter
  • Voor het beslag:
  • 220 gr Zeer Fijne Suiker
  • 120 ml citroensap
  • 3 eieren
  • 3 geraspte citroenschillen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Meng de bloem, boter en bloemsuiker in een kom tot het een kruimeldeeg wordt.

  • Vul een vierkante mal met een dunne laag van het kruimeldeeg en duw het wat aan. Bak in de oven gedurende 20 min en laat afkoelen.

  • Intussen meng je de eieren, het citroensap, de Zeer Fijne suiker en de geraspte citroenschil met de mixer tot het een romig geheel vormt. 

  • Giet het geheel over het kruimeldeeg en bak dit nog eens 20 minuten.

  • Nadat het afgekoeld is, bewaar je het nog eens een nacht in de koelkast.

  • Bestrooi gulzig met bloemsuiker, snijd het in vierkantjes en serveer. Eet smakelijk!