Kruidige perentaart

  • Cassonade Graeffe

    Cassonade Graeffe

Ingrediënten

  • 4 of 5 peren (naargelang de grootte)
  • 170 g Cassonade Graeffe
  • 2 eieren
  • 15 cl room
  • 1 stokje kaneelkaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • Schil de peren, snijd ze in 4vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes nog eens in twee of drie stukken.

  • Schik ze in een grote kookpot, bedek net met water en voeg er 150 g Cassonade Graeffe, de het kaneelstokje en de kruidnagels bij.

  • Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.

  • Laat de stukjes peer uitlekken en het kookvocht inkoken tot er nog een flinke deciliter stroop overblijft. Verwijder de kruiden.

  • Beboter een taartvorm, schik hierin een schijf bladerdeeg, druk de randen aan en knip het overtollige deeg rondom weg.

  • Schik hierin de stukjes peer. Klop de eieren tot omelet met de stroop en de room en giet dit mengsel over de peren.

  • Bestrooi met 20 g Cassonade Graeffe en zet gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven (T6- 180°C).

  • Dien lauw op.