Koffie Parfait

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • 2 mokkakopjes espressokoffie
  • 10 g oploskoffie (2 flinke soeplepels)
  • 225 g Zeer Fijne Suiker van Tiense Suiker
  • 6 eieren
  • 50 cl room 40%
  • Maak 2 mokkakopjes espressokoffie. Los hierin de oploskoffie op en laat afkoelen. 

  • Breek de eieren, wit en geel scheiden. 

  • Voeg 150 g suiker toe aan het eigeel en mix dit tot een mooi en stevig schuim. Doe dit langzaamaan in het begin zodat de suiker tijd krijgt om op te lossen. 

  • Voeg 75 g suiker toe aan de eiwitten, meng even stevig door en laat staan. Doe dit een paar keer alvorens ze echt op te kloppen tot sneeuw (ook om de suiker volledig te laten oplossen). Dit doe je best in de keukenmachine. Laat draaien tot u de witten nodig hebt, anders zakken ze in. 

  • Klop de room lobbig zodat die net niet van de garde druipt. Plaats in de koelkast. 

  • Voeg de koffie toe aan de gemonteerde eigelen, meng voorzichtig en klop dan een paar minuutjes stevig. 

  • Spatel de opgeklopte room erbij en vervolgens de eiwitsneeuw. 

  • Bekleed een vorm met huishoudfolie en stort de bereiding erin. 

  • Laat minstens een vijftal uren bevriezen. 

  • Haal 10 minuutjes voor gebruik uit de diepvriezer.