Kiwiconfituur met aardbei en versgeperst appelsap

Ingrediënten

  • 300 g Tiense Extra Fruit Suiker
  • 300 g vruchtvlees van kiwi (geschild) (ongeveer 4 stuks)
  • 150 g aardbeien (schoongemaakt, zonder kroontjes)
  • 150 ml versgeperst appelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snijd de kiwi’s in kleine stukjes. Snijd de aardbeien in vieren.

  • Doe de stukjes fruit, het citroensap en het appelsap samen in een kookpot. 

  • Plaats een deksel op de pot en laat alles 5 minuutjes sudderen. 

  • Neem een pureestamper en maak de stukjes extra fijn. 

  • Voeg nu de Tiense Extra Fruit Suiker toe en roer flink. Breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. 

  • Neem de kookpot van het vuur en doe de stollingstest. 

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. 

  • Giet de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen. Met dit recept maakt u 3 potjes van 230 ml.