IJsmousse van citroen

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 175 g Tiense Zeer Fijne Suiker
  • 2 citroenen + enkele schijfjes extra voor de afwerking
  • 15 g gelatinepoeder
  • 300 ml verse vloeibare room
  • Verwijder de schil van de 2 citroenen en knijp er het sap uit.

  • Breng het sap aan de kook in een kookpot of in de microgolfoven. Laat de gelatine oplossen in het goed opgewarmde sap. Laat afkoelen. 

  • Scheid het eiwit van de eigelen.

  • Klop de eigelen met de suiker tot het mengsel wit wordt en verdubbelt in volume. 

  • Voeg de citroenschillen toe en vervolgens het mengsel van citroensap en gelatine. Klop stevig door elkaar.

  • Klop het eiwit stijf in een grote kom en klop in een andere kom de room goed op. 

  • Voeg voorzichtig de opgeklopte room en vervolgens het opgeklopte eiwit bij het citroenmengsel.  

  • Giet in mooie glaasjes of schaaltjes en zet een nacht in de vriezer. 

  • Haal de glaasjes ijsmousse 15 minuten voor het opdienen uit de diepvries en versier met een dun schijfje citroen.