Havermoutkoekjes

Ingrediënten

  • 150 g havermout
  • 125 g bloem
  • 150 g Tiense Ruwe Rietsuiker
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 120 g boter, op kamertemperatuur
  • 120 g dadels in stukjes
  • Voor 16 koekjes:

    Doe de bloem, bicarbonaat en zout in een grote kom. Meng alles samen.

  • Meng de boter en de Tiense ruwe rietsuiker met een mixer tot een romig geheel. Voeg het ei toe en meng goed.

  • Voeg de havermoutvlokken toe en blijf mixen totdat alles goed met elkaar vermengd is.

  • Voeg de dadels toe en roer het deeg nog even goed om zodat alle dadels evenredig verdeeld zitten.

  • Maak balletjes van het deeg. Leg op een rooster met een vel bakpapier. Druk plat met een vork.  

    Bak 15 minuten op 170°C. Laat afkoelen.