Halloweencupcakes met pompoen en speculaas

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter
  • 125 g Zeer Fijne Tiense Suiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 100 g pompoenpuree
  • 10 speculaaskoekjes (fijngemalen)
  • 1 tl kaneel
  • 100 g poedersuiker
  • 3 el sinaasappelsap
  • 12 marshmallows
  • gesmolten chocolade om de gezichtjes te tekenen
  • cupcakevormpjes
  • Mix de boter met de suiker glad. 

  • Voeg nu een voor een de eieren toe. 

  • Roer vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de pompoenpuree, de fijngemalen speculaaskoekjes en de kaneel onder het beslag. 

  • Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 met het beslag. 

  • Plaats de cakejes nu gedurende 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. 

  • Meng ondertussen voor de garnering de poedersuiker met het sinaasappelsap. 

  • Haal de cakejes uit de oven en laat ze wat afkoelen. 

  • Schep een lepel van het glazuur op elk cakeje en plaats er een marshmallow bovenop. 

  • Gebruik gesmolten chocolade om een gezichtje te tekenen op de marshmallows.