Geglazuurde tulband cake met gesuikerde kruiden en veenbessen

Ingrediënten

  • Nodig voor de cake:
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 el gemalen kaneel
  • snuifje zout
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 400 g Tiense zeer fijne suiker
  • 4 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • Nodig voor glazuur:
  • 1 el roomkaas
  • 1 tl melk
  • 70 g Tiense bloemsuiker
  • Nodig voor gesuikerd fruit:
  • 1 eiwit
  • 100 g Tiense zeer fijne suiker
  • 30 g verse veenbessen
  • verse tijm-en rozemarijntakjes
  • Doe bloem, bakpoeder, bicarbonaat, kaneel en zout in een kom. Meng alles goed samen. 

  • In een andere kom, doe de boter en Tiense zeer fijne suiker. Meng alles goed samen tot een luchtig mengsel (je kan hiervoor ook een mixer gebruiken). 

  • Voeg 4 eieren toe en meng alles verder tot een gladde massa. Voeg afwisselend het bloemmengsel en karnemelk toe. 

  • Giet het beslag in een ingevette tulbandvorm. Bak 50-60 minuten op 170°C. Je kunt zien of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. 

  • Haal de cake uit de oven. Laat de cake 10 minuten staan en haal de cake uit de tulbandvorm. Laat afkoelen. 

  • Meng roomkaas, Tiense bloemsuiker en melk in een kommetje tot een glad glazuur. 

  • Bestrijk kruiden en veenbessen met een kwastje met wat eiwit. Dip in Tiense zeer fijne suiker.  

  • Giet de glazuur over de cake. Werk af met gesuikerde kruiden en veenbessen.