Frambozengelei met rozenwater

Ingrediënten

  • 1 kg frambozen
  • 1,75 dl water
  • Tiense Extra Fruit Suiker
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • 40 druppeltjes rozenwater
  • Doe de frambozen met het water in een grote kookpot. 

  • Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. 

  • Neem een pureestamper en duw het sap nog even extra uit de frambozen. 

  • Neem een fijne zeef en leg hierin een steriele netel- of geleidoek (mag de gelei iets troebeler zijn, dan volstaat de zeef alleen). 

  • Giet de frambozenmoes door het doek en vang het sap op. 

  • Meet hoeveel sap er overblijft en voeg per dl frambozensap, 90 g Tiense Extra Fruit Suiker toe. 

  • Voeg ook het citroensap hierbij. 

  • Meng alles goed door elkaar en breng aan de kook. 

  • Laat 4 minuten doorkoken. 

  • Voeg helemaal op het einde het rozenwater toe. 

  • Test of de gelei voldoende stolt. 

  • Schuim af met een schuimspaan indien nodig. 

  • Giet de warme gelei in propere potjes. 

  • Vul ze netjes tot aan de rand. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.