Frambozen cheesecake cupcakes

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • Voldoende voor ongeveer 24 cupcakes
  • Voor de bodem:
  • 110 gr digestive biscuits
  • 100 gr boter
  • 100 gr fijne suiker
  • 1 theelepel citroenschil
  • 1 theelepel zout
  • Voor de vulling:
  • 900 gr platte kaas
  • 250 gr gram zeer fijne suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 5 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 ml frambozen coulis
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de koekjes fijn, met de hand of met de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter, de fijne suiker, citroenrasp en het zout toe aan de koekkruimels. Meng dit met behulp van een elektrische mixer tot een dikke, grove pasta.

  • Vul een cupcake mal met papieren cupcake vormpjes. Doe in elk vormpje een dun laagje van het koekkruimel mengsel en duw het wat aan. Bak deze bodempjes ongeveer 8 minuten in de oven op 170 graden. Haal ze er uit en laat ze afkoelen. 

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden. Klop de platte kaas met een elektrische mixer op medium snelheid tot het een gladde massa is.

  • Voeg in delen de zeer fijne suiker toe. Als alle suiker er bij zit, klop je het nog 3 minuten op medium snelheid tot het een luchtig en romig geheel vormt.

  • Voeg hier aan het citroensap en het zout toe. Daarna kun je één voor één de eieren toevoegen.

  • Klop als laatste  het vanille extract er door, tot het een gladde massa vormt.

  • Vul de cupcakevormpjes, bovenop de al gebakken bodem, met dit mengsel tot ongeveer 1 cm onder de rand. 

  • Laat op elke cupcake enkele flinke druppels frambozencoulis vallen en trek er "swirls" van met een satéprikker.

  • Bak de cupcakes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Laat ze afkoelen, haal ze uit de mal en serveer ze met verse frambozen. Eet smakelijk!