Duffins

Ingrediënten

  • 125 g boter, gesmolten
  • 400 g bloem
  • 200 g Tiense fijne suiker (+ extra voor de afwerking)
  • 3 eieren
  • 130 ml karnemelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat
  • 12 tl confituur
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe boter, bloem, Tiense fijne suiker, karnemelk, eieren, bakpoeder en bicarbonaat in een kom. Mix alles goed samen tot gladde massa.

  • Spray een muffinvorm (voor 12 muffins) met bakspray. Doe 1 eetlepel deeg in elk gat. 

  • Schep 1 theelepel confituur of gelei erop. Verdeel de rest van het deeg over de muffinvorm en bak 20-25 minuten tot dat ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat 10 minuten afkoelen.

  • Doe wat Tiense Fijne Suiker in een kom.  Rol de duffins in de suiker. Laat ze nog 15 minuten afkoelen.