Druivengelei met cava

Ingrediënten

  • Voor 2 potjes van 250 ml: 1,2 kg witte druiven (zonder steeltjes)
  • 3 dl cava (zonder schuim meten)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kg Extra Fruit Suiker
  • Was de druiven en haal ze vervolgens van de trosjes. Doe ze in een kookpot met de cava en het citroensap en breng aan de kook. 

  • Laat alles 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de kookpot. Plet halverwege deze kooksessie met een pureestamper de druiven open. 

  • Neem vervolgens een zeef met een gesteriliseerde geleidoek in en filter het druiven-cava mengsel. Laat het enkele uren uitdruppen. Vindt u een troebele versie even geslaagd, dan gebruikt u enkel een fijne zeef of knijp eens flink in de geleidoek. 

  • Meet nu af hoeveel sap er na het filteren overgebleven is. 

  • Voeg vervolgens 55 g Extra Fruit suiker toe per deciliter sap. Los de suiker goed op en breng de druivengelei aan de kook. Na 3 minuten mag u de stolling checken. 

  • Vervolgens giet u de hete gelei in propere potjes, sluit u ze af en laat u alles omgekeerd afkoelen. 

  • TIP: Geen cava in huis? Met witte wijn kan u ook een overheerlijk potje op tafel toveren!