Donuts

Ingrediënten

  • 800 gr bloem
  • 21 gr gist
  • 80 gr boter
  • 260 ml warme melk
  • 100 gr Zeer Fijne Suiker
  • 100 ml warm water
  • 3 eieren
  • Meng de Zeer Fijne Suiker met de warme melk en gist. 

  • Voeg de boter toe en vervolgens de eieren. Meng daar de bloem beetje bij beetje doorheen.

  • Kneed het deeg tot het een gladde massa is. Voeg tussen het kneden door geleidelijk aan het warme water toe.

  • Haal het deeg uit de kom en kneed het nog gedurende ongeveer 8 minuten.

  • Doe het deeg in een schone kom en laat het, met een vochtige doek er over, een uur rusten om het te laten rijzen. 

    Voor betere resultaten kun je het deeg en de zijkanten van de kom zachtjes insmeren met een beetje olie.

  • Rol het deeg uit tot een plak van ca 2 cm dik en steek er grote cirkels uit. Steek in het midden een kleinere cirkel uit.

  • Frituur de donuts op 180 graden ongeveer 30 seconden per kant. 

    Haal ze eruit en laat ze uitlekken en afkoelen.

     

  • Nu kun je de donuts decoreren hoe je maar wilt: met suikerglazuur, eetbare bloemen, stukjes koek, chocolade, nootjes... Er zijn 1001 mogelijkheden!