Cupcakes met spookjes voor Halloween

Ingrediënten

  • 110 g zelfrijzende bloem
  • 110 g Easy Zeer Fijne Suiker
  • 130 g boter, zacht + extra 115 g boter, zacht
  • 1 ei
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el zwarte kleurstof
  • scheutje melk
  • 180 g Tiense Bloemsuiker
  • 1 el room
  • Voor 6 cupcakes!

    Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven staat.

  • Doe de boter in een kom en voeg de Zeer Fijne Suiker toe. Mix het mengsel met de mixer tot er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg ei toe en mix tot een glad mengsel.

  • Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag. Als de beslag te dik is, voeg wat melk toe.

  • Voeg het vanille-extract en de zwarte kleurstof toe en meng tot een glad en luchtig beslag.

  • Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Bak 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen.

  • Om de botercrème te maken: mix de boter, de Bloemsuiker en room op een hoge snelheid met een mixer geurende 5 minuten tot een luchtige massa.

  • Doe de botercrème in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de spookjes op de cupcakes. Maak oogjes met vloeibare zwarte kleurstof.