Cupcakes

Ingrediënten

  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr zachte boter
  • 125 gr Zeer Fijne Suiker
  • 2 grote eieren
  • glazuur voor de cupcakes:
  • 80 gr zachte boter
  • 250 gr poedersuiker
  • 25 cl melk
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Meng de boter en suiker tot een luchtige, lichtgele massa.

  • Voeg één voor één de eierdooiers toe. Vervolgens de bloem. Voeg daarna voorzichtig de tot sneeuw geklopte eiwitten toe totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

  • Vul de papieren of siliconen bakvormen tot de helft met het deeg.

  • Zet de cupcakes gedurende 15 à 25 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn en een in het deeg gestoken breinaald er droog uit komt. 

  • Laat afkoelen.

  • Mix 80 gr boter, 250 gr poedersuiker en 25cl melk tot een smeuïg mengsel.  Doe het glazuur op de cupcakes m.b.v. een spuitzak of spatel.

  • Versier de cupcakes met stukjes nougat, fijngemalen nootjes, chocoladeschilfers of andere gekleurde snoepjes.