Confituur van witte perziken met munt

Ingrediënten

  • 1 kg witte perziken (zonder pit)
  • 10 grote, verse muntblaadjes (fijngesneden)
  • Sap van 1 citroen
  • 500 g Tiense Extra Fruit Suiker
  • Halveer de perziken en snijd ze in stukken. Doe de stukjes in een kookpot.
  • Voeg het citroensap en de Tiense Extra Fruit Suiker toe.

  • Roer goed om en dek de kookpot af.

  • Zet het geheel weg voor ten minste 4 uurtjes op een koele plek.

  • Zet de kookpot na deze pauze op het vuur en warm op.

  • Breng aan de kook en laat het geheel 3 minuten koken. Voeg in de laatste minuut de fijngesneden muntblaadjes toe. Roer flink om.

  • Neem na deze kookbeurt de kookpot van het vuur en check de stolling.

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is.

  • Vul de potjes tot aan de rand met de hete confituur.

  • Dek het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.