Confituur van witte perziken met munt

Ingrediënten

  • 1 kg Zeer Fijne Suiker van Tiense Suiker
  • 1,2 kg witte perziken
  • 10 grote, verse muntblaadjes
  • 1 citroen
  • Halveer de perziken, ontpit en snijd ze in stukken (er blijft 1 kg netto over). 
  • Doe ze in een confituurpan of roestvrijstalen kookpot met dikke bodem. Voeg het citroensap en de suiker toe, meng goed, dek af en laat minstens 1 uur trekken. 
  • Verwarm en roer regelmatig om. Reken 15 min kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer jeu roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.

  • Voeg de heel fijn gesneden muntblaadjes toe, meng goed en laat nog 1 min koken. 
  • Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potjes. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.