Confituur van frambozen en sinaasappel met Cointreau

Ingrediënten

  • 400 g frambozen (vers of diepvries)
  • 400 g vruchtvlees en sap van sinaasappels (ongeveer 4 sinaasappels)
  • 4 eetlepels Cointreau (afhankelijk van je smaakpapillen)
  • 400 g Tiense Geleisuiker Extra Fruit
  • Spoel de frambozen af en laat uitlekken. Doe de frambozen in een grote kookpot.

  • Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Pers wat er overblijft goed uit. Doe het sap en het vruchtvlees samen in de kookpot bij de frambozen.

    Breng aan de kook en laat 2 minuten koken.

  • Neem de kookpot van het vuur, voeg de suiker toe en los hem goed op.

  • Zet de kookpot opnieuw op het vuur. Laat 3 minuten goed doorkoken. Roer af en toe.

  • Doe de stollingstest.

  • Verwijder het schuim dat komt piepen met een schuimspaan. 

     

  • Zo, nu is de confituur klaar en is het Cointreau-time. Roer het drankje door de frambozenconfituur. 

  • Giet vervolgens de hete confituur in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.

     

    Met dank aan Madam Confituur voor het recept.