Confituur van blauwe bessen met limoen

Ingrediënten

  • Voor 5 potjes van 250 ml: 1 kg blauwe bessen
  • 50 ml water
  • 700 g Zeer Fijne Suiker
  • sap van 3 limoenen
  • 2,5 theelepel geraspte limoenschil
  • Spoel de blauwe bessen met water en laat ze goed uitlekken. Plet de bessen met een vork. Doe de bessen vervolgens in een kookpot met het water. 

  • Laat alles nu inkoken tot u 2/3 van het oorspronkelijke volume overhoudt. Neem de pot van het vuur en voeg de suiker, het limoensap en de limoenrasp toe. Goed roeren is hier de boodschap. Zet de kookpot opnieuw op het vuur en breng weer aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken. Vergeet niet af en toe te roeren. 

  • Test of uw confituur de juiste dikte heeft. Doe een lepeltje warme confituur op een koud bord en na 30 seconden houdt u het bord scheef. 

  • Blijft de confituur plakken tegen het bord en loopt ze niet uit, dan is uw bereiding klaar. In het andere geval kookt u de confituur nog enkele minuten extra. 

  • Giet de hete confituur in propere potjes. Sluit ze met een deksel en laat omgekeerd afkoelen. 

  • TIP: Voeg 1 of 2 eetlepels limoncello toe voor een extra smaaktoets.