Citroenmousse

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 citroenen
  • sap en zeste
  • 250 g Zeer Fijne Suiker
  • 5 el water
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 ml volle room (30 a 40% VG)
  • 150 g witte chocolade
  • een handjevol (ongeveer 60g) amandelschilfers
  • Klop de eierdooiers op samen met de suiker, het citroensap en de zeste van citroen. Zorg dat de suiker helemaal is opgelost en het mengsel dikker is geworden van structuur. 

  • Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. 

  • Verwarm het water en los hierin de gelatine op. 

  • Klop de room lobbig met behulp van de ballongarde. 

  • Meng de room onder het eimengsel. 

  • Voeg ook de opgeloste gelatine toe en meng voorzichtig. 

  • Klop nu de eiwitten stijf. 

  • Meng voorzichtig de eiwitten onder je roommengsel. 

  • Verdeel in porties.

  • Laat minstens een uur in de koelkast rusten. 

  • Net voor het serveren: Rasp de witte chocolade en verdeel over de glaasjes.

  • Rooster de amandelschilfers kort aan in een warme pan. Let op: de amandelschilfers verbanden snel, houd ze goed in de gaten.

  • Schep op elke portie een beetje amandelschilfers.

  • Tip: voor een minder uitgesproken citroensmaak gebruik de zeste van 2 citroenen.