Chutney van courgettes en aardbeien

  • Sucre Gélifiant Extra Fruit

    Extra Fruit Suiker

Ingrediënten

  • 170 g Tiense Maxi Fruit Suiker
  • 200 g aardbeien (in stukjes)
  • 400 g courgette (in stukjes, zonder schil en zonder zaadjes/pitjes)
  • 1 ui (in kleine stukjes)
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel witte port
  • 5 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • Neem een grote kookpot en doe er de olijfolie in. Zet de pot op het vuur en warm de olie op. 

  • Stoof vervolgens de ui en courgette enkele minuten. 

  • Voeg vervolgens de wijn, de azijn en de port toe en laat het geheel 30 minuten afgedekt sudderen. Roer regelmatig om zodat er niets tegen de bodem blijft plakken. 

  • Na dit halfuurtje mogen de aardbeien erbij. Neem even de pureestamper om alles mooi mals te maken. 

  • Giet nu ook de Tiense Maxi Fruit Suiker in de kookpot en roer om. Laat 4 minuten goed doorkoken. 

  • Check de stolling en schuim af indien nodig. 

  • Breng op smaak met zout en peper. 

  • Als u voldoende geproefd hebt, giet u de hete chutney in steriele bokalen. Doe het deksel op de potjes en laat afkoelen.