Chocolate overload

  • Cassonade Graeffe

    Cassonade Graeffe

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 120 g zelfrijzende bloem
  • 120 g Tiense Cassonade Graeffe
  • 50 gram + 20 gram cacaopoeder
  • 200 gram boter
  • 300 gram Tiense Bloemsuiker
  • 200 gram room
  • 500 gram pure chocolade
  • Klop de eieren samen met de Tiense Cassonade Graeffe op tot een luchtig, geel mengsel. 

  • Zeef de zelfrijzende bloem samen met 50 gram cacaopoeder en spatel deze heel voorzichtig onder het eiermengsel. 

  • Giet het beslag in een springvorm die u vooraf bekleed hebt met bakpapier. Bak de taart ongeveer 45 minuten op 160 °C en laat volledig afkoelen. 

  • Klop de boter op met de Tiense bloemsuiker en 20 gram cacaopoeder. 

  • Snijd de cake overlangs open en besmeer met de boter-icing. Leg het bovenste taartdeel voorzichtig terug op de icing. 

  • Kook de room op, haal van het vuur en roer de chocolade eronder. Blijf roeren tot u een egale, glanzende ganache verkrijgt. Giet de ganache over de taart. 

  • Zet de taart voor minstens een uur koud weg, of net zolang dat u uzelf kunt bedwingen!