Chocolademousse met gezouten karamel

Ingrediënten

  • 100 g Zeer Fijne Suiker
  • 45 g boter
  • ½ tl fleur de sel
  • 200 ml room
  • 180 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • Zet een pannetje de suiker op een matig vuur. 

  • Laat zachtjes sudderen tot de suiker gekaramelliseerd is en je een dikke goudgele saus hebt. 

  • Haal van het vuur en voeg de boter en fleur de sel al roerend toe. 

  • Giet al roerend de slagroom erbij, voorzichtig want de karamel kan spetteren.

  • Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot hij volledig gesmolten is. 

  • Giet het gladde chocolade-karamel mengsel in een kom en laat lichtjes afkoelen. 

  • Klop de eierdooiers door het afgekoelde mengsel. 

  • Klop de eiwitten stijf. 

  • Meng het eiwit voorzichtig onder de chocolade. 

  • Verdeel over 6 glaasjes en laat minstens 4u opstijven in de koelkast. Tip: Werk voor een extra feestelijk effect af met gezouten karamel popcorn.