Belgische vlaggentaart

Ingrediënten

  • 1 verse bladerdeeg op rol
  • 1 geklopt ei
  • 2 eetlepels Tiense Cassonade Graeffe lichtbruine suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels Tiense Bloemsuiker
  • zeste van 1 citroen
  • ¼ theelepel vanille-extract
  • 200 gr bosbessen
  • 200 gr ananas, gesneden in stukken
  • 200 gr gehalveerde aardbeien
  • 5 gr muntblaadjes (zonder steeltjes, volledige blaadjes)
  • Verwarm de oven voor op 180°.

  • Rol de bladerdeeg uit op een bakplaat met antikleeffolie. Strijk het deeg in met het geklopte ei en bestrooi met de Cassonade Graeffe.

  • Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak in de oven gedurende 20 min goudbruin. Laat het deeg afkoelen op een rooster.

  • Meng de mascarpone, de Griekse yoghurt, de Tiense Bloemsuiker, de citroenzeste en het vanille-extract in een grote kom.

  • Dek af en bewaar even in de koelkast.

  • Zodra het deeg is afgekoeld, smeer de mascarponemengeling over het deeg uit met een spatel tot  op een cm van de rand.

  • Versier de taart met een strook bosbessen links, ananasstukjes in het midden en de aardbeien rechts.