Bananenbrood

Ingrediënten

  • 120 g boter
  • 150 g Tiense Ruwe Rietsuiker
  • 2 eieren
  • 4 rijpe bananen, geprakt
  • 75 g yoghurt
  • 250 g bloem
  • 1 tl bicarbonaat
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 50 g kokosschilfers + extra voor op het bananenbrood
  • Klop de boter en Tiense Ruwe Rietsuiker op hoge snelheid met een elektrische mixer. Voeg de eieren en bananen toe. Meng de bloem, bicarbonaat, bakpoeder en kaneel onder het botermengsel.

  • Voeg de yoghurt en kokosschilfers toe en meng alles door elkaar. Doe het deeg in een beboterde cakevorm.

  • Bestrooi de bovenkant van het bananenbrood met wat kokosschilfers en bak 1 uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.

  • Bedek de bovenkant van het bananenbrood na 30 minuten met aluminiumfolie, zo verbrandt de bovenkant zeker niet.