Appeltaart met amandelen

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • Zanddeeg: 300 g boter
  • 200 g Fijne Suiker
  • 500 g bloem
  • 2 eieren
  • zout
  • vanille (droog)
  • Amandelcrème: 120 g boter
  • 2 eieren
  • 150 g bloemsuiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 40 g bloem
  • Zanddeeg: Meng de boter en de suiker met een klopper. 

  • Voeg het zout en de vanille toe. 

  • Voeg de eieren toe. 

  • Meng nu de bloem kort met het deeg (het deeg mag niet rekken).  

  • Verpak alles in plasticfolie (plat aangedrukt) en laat minstens 4 uur rusten in de koelkast. 

  • Bakken op 180 °C. Amandelcrème: Roer de boter zachtjes met de spatel. 

  • Klop de eieren los en voeg ze toe. 

  • Meng de bloemsuiker, het amandelpoeder en de bloem. 

  • Breng deze crème aan op de bodem van de taart.

  • Afwerking: Rol het zandeeg uit tot op 3 mm. 

  • Breng het deeg in de bakvorm aan (niet inboteren) en rol de randen eraf. 

  • Prik wat gaatjes in het deeg. 

  • Bedek het deeg met amandelcrème. 

  • Schik ten slotte het fruit naar keuze (stukjes appel, pruim, abrikoos of diepvriesframboos). 

  • Bakken op 180 °C gedurende 25 tot 30 minuten. 

  • Laten afkoelen en afwerken met afdekgelei (abricoteren). 

  • Afwerken met bloemsuiker en eventueel nog wat extra fruit en hazelnoten. Smakelijk!