Appel Roosjes

  • Sucre Impalpable

    Bloemsuiker

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 350 gr bladerdeeg
  • Abricozenconfituur
  • een snuifje kaneel
  • Bloemsuiker
  • Snijd de appels in zeer fijne plakjes en verwarm ze ongeveer 10 minuten in zachtjes kokend water. Totdat ze soepel zijn en niet meer breken waneer ze gevouwen worden.

  • Snijd het deeg in fijne repen en bestrijk ze met een beetje abrikozenconfituur.

  • Leg de afgekoelde plakjes appel op de bovenste helft van de reepjes bestreken deeg. Bestrooi ze met een snufje kaneel en vouw de onderste helft van het deeg over het onderste stukje van de appelschijfjes.

  • Rol ze voorzichtig op om een mooie roos te krijgen.

  • Zet de roosjes stuk voor stuk zachtjes in een muffinvorm.

  • Bak ca 40 minuten op 180 graden in de oven. Als ze te bruin worden, kun je een er een vel alluminiumfolie overheen leggen.

     

  • Laat afkoelen en bestrooi ze met bloemsuiker.